Geld Opzij Leggen
/


Omdat sparen niet meer van deze tijd is. Je moet je geld aan het werk zetten.

 

De Praktijk

Sparen gemakkelijker maken

Sparen kan lastig zijn. We zijn nu eenmaal meestal meer op het heden gericht dan op de toekomst. Ergens is dat logisch want we willen liever niet denken over de toekomst omdat het nogal onzeker is. En we hebben vaak het gevoel nu geen geld te kunnen missen. Door vooruit te plannen is dit wel mogelijk want er zijn werkbare en simpele oplossingen.

Toch zijn er ook slimme manieren om geld opzij te zetten zonder dat u dat direct voelt in uw portemonnee. Het Nibud zet enkele tips voor u op een rijtje:

  1. Extra inkomsten opzij zetten
  2. Veilig beleggen
  3. Automatisch sparen
  4. Sparen met een doel
  5. Nieuw: pinsparen
  6. Via de ziektekostenverzekeraar
  7. Koopzegels
  8. Wees spaarzaam met terugboeken 

Een hogere rente

Heeft u een bedrag dat u voor langere tijd weg kunt zetten? Als u een (bank)spaarhypotheek heeft, kunt u onder bepaalde voorwaarden extra spaargeld storten in de spaarpolis van uw hypotheek. De relatief hoge rente die u ontvangt komt belastingvrij ten goede aan het spaartegoed. Vraag bij uw bank naar de mogelijkheden en voorwaarden. Daarnaast zijn er nog efficientere mogelijkheden waar je spaart met een eind doel van telkens een jaar.

Geld achter de hand: hoeveel?

Hoeveel geld is verstandig om in uw situatie achter de hand te  hebben voor als de wasmachine het begeeft? Of als de apk-keuring van uw auto duurder uitvalt dan u dacht? Met de Buffer Berekenaar berekent u snel en makkelijk uw persoonlijke adviesbuffer.